Andere Diamanten

Standard

De meest wenselijk diamant kleur De diamanten kleur D, E en F worden heel vaak samen gegroepeerd en worden dan als de meest kleurloze diamanten beschouwd. G en h kleuren worden dan fijne witte beschouwd. Al deze kleur graden worden als heel goed beschouwd voor een diamant kleur. I en J kleuren zijn wat lichtjes getint. K en L tonen wat geel en bruin tintje. Vanaf M tot Z zullen de stenen meer tint tonen en de helderheid zal niet zo kleurloos worden.

sensaba 1 sensaba 2

Diamanten die wat kleur hebben zijn niet per se slecht of lelijk. Ze kunnen nog steeds dat glans gevoel van edelsteen mooi naar buiten overbrengen. Bij een diamant beoordeling is de kleur een van de factoren waarmee men rekening houdt. Er zijn natuurlijk nog andere factoren die een grote rol spelen.

Doordat er zijn vele kleur verschillen in de diamanten, geeft dit een grote impact op de prijs van de diamanten. Je kan bijvoorbeeld 1 karaat diamant met een D kleur met een zeer hoge prijs verkopen dan een zelfde steen met een G kleur. En als de stenen niet goed gesneden zijn, zullen ze minder waard zijn. Bij diamanten van 1 karaat of hoger is het uitermate belangrijk om de juiste kleur ervan te weten. Want dit zal dan een grote prijs verschil geven.

sensaba 3 sensaba 4


  • Date